Zoekresultaten

BIM: Meer flexibiliteit en efficiëntie op de werf met gerobotiseerde totaalstations

05.11.20

Relevante producten

Deel op

BIM: Meer flexibiliteit en efficiëntie op de werf met gerobotiseerde totaalstations

iCON software: BIM

 

Naast een nieuwe revolutionaire GPS-meetsysteem brengt Leica Geosystems ook twee nieuwe robotstations op de markt: de iCON Robot 70 en iCON Robot 80. Met deze twee toestellen gaat Leica nog verder weg van traditionele analoge metingen en opperen ze meer voor digitale lay-outtechnieken. De Robot 70 en 80 sieren zich omwille van zijn eenvoud en gebruiksgemak. Beide toestellen zijn verkrijgbaar bij Lasertopo, al focussen ze zich vooral op de verkoop van de iCON Robot 70. “Dit robotstation is een instapmodel dat voor de bouwsector voldoende functionaliteiten biedt om alle meet- en uitzetopdrachten uit te voeren. De bijgeleverde software op tablet zorgt ervoor dat op de werf alles heel intuïtief kan worden ingemeten of uitgezet,” verklaart Jochen Delvaeye. 
De iCON robot beschikt over een applicatie, speciaal ontwikkeld om rechtstreeks uit te zetten vanaf het IFC-model. Dankzij deze software kan eender welke entiteit geselecteerd worden. Na deze selectie kunnen punten en lijnen uitgekozen worden om uit te zetten. Daardoor is een minimale voorbereiding vereist en wint de gebruiker aan tijd en flexibiliteit. Delvaeye: “Lasertopo is volledig mee met BIM (Building Information Modelling) en we bieden onze klanten een adequate ondersteuning in de implementatie ervan.”

 

iCON GPS 70T: revolutionaire GPS met tiltcompensatie

 

Bouwprofessionals kunnen zich vanaf nu volledig focussen op de taak en de omgeving. Lasertopo, gespecialiseerd in meet- en testapparatuur, is in Vlaanderen hoofdverdeler van Leica iCON GPS 70T. Door de combinatie van de nieuwste GNSS-technologie en inertiële meeteenheid (IMU) is dit nieuwe GPS-meettoestel uitgerust met een permanente tiltcompensatie die volledig kalibratievrij is en bestand is tegen elke magnetische storing. Bij elke meting worden tiltwaarden opgeslagen, wat voor een volledige traceerbaarheid en verbeterde kwaliteitscontrole van elk meetpunt zorgt. Dankzij deze permanente tiltcompensatie is het niet meer nodig om de stok verticaal te houden.

 

“Professionals in de bouwsector genieten dankzij de permanente tiltcompensatie, tot meer dan vijftien graden, van een grotere meetmogelijkheid, verbeterde kwaliteit en nauwkeurigheid van de verzamelde gegevens. Je voorkomt bovendien kritieke fouten,” legt Jochen Delvaeye van Lasertopo uit.

 

Speciaal ontwikkelde IMU

 

Lasertopo is in Vlaanderen de enige verdeler van het nieuwe apparaat. “Leica Geosystems is de enige speler die werkt met een speciaal ontwikkelde IMU in de antenne die heel accuraat meet en niet afhankelijk is van het noorden in combinatie met hellingssensoren”, vertelt Delvaeye. “Een magnetisch veld kan bij traditionele systemen vaak voor onnauwkeurige meetresultaten zorgen. Dat risico wordt met de GPS 70T-serie vermeden. Hierdoor verkleint de foutenmarge aanzienlijk en kunnen ook metingen uitgevoerd worden nabij hoogspanning, sporenlijnen …”

 

Sneller én veiliger

 

De belangrijkste centrale gebruikersinterface wordt behouden, waardoor je op een gebruiksvriendelijke manier kan werken en kostbaar tijdverlies voorkomt. Delvaeye: “De posities worden heel snel berekend en teruggestuurd naar de controller waardoor je altijd snel resultaat krijgt. Zowel het inmeten als uitzetten gaat heel snel en accuraat. Bovendien is het ook veel veiliger. Doordat het apparaat zo gebruiksvriendelijk is, kan je de volledige focus leggen op het meten en de omgeving. De eerste GPS 70T-serie die we verkochten was in functie van de veiligheid en snelheid.”
 

Innovatie werkt

 

Uit de reacties op de verschillende demo’s bij klanten is Lasertopo ervan overtuigd dat de nieuwe toestellen het goed zullen doen op markt. “Klanten ervaren onmiddellijk de meerwaarde van deze innovatieve apparaten. Het is net dat innoverende aspect waar we ons bij Lasertopo graag achter scharen. Dat in combinatie met onze opleidingen en 23/24u support is onze sterkte. Vooral de service achteraf wordt geapprecieerd”, besluit Delvaeye.