Zoekresultaten

BLK2FLY een van de beste uitvindingen van 2022 volgens TIME Magazine

05.01.23

Relevante producten

Deel op

BLK2FLY een van de beste uitvindingen van 2022 volgens TIME Magazine

Het gerenommeerde TIME Magazine, dat in 2023 z’n 100ste verjaardag mag vieren, maakt ieder jaar bekend wat volgens de redactie de 100 beste uitvindingen van het voorbije jaar waren. Ook Leica Geosystems wist de stemgerechtigden - redacteuren en correspondenten van over de hele wereld - te overtuigen.

 

 

Productiviteit

 

Tussen de genomineerden in de categorie ‘Productiviteit’ prijkt voor 2022 de BLK2FLY, de vliegende laserscanner die het toonaangevende merk in april 2022 lanceerde. Een drone is het toestel evenwel niet, want de laserscanner vliegt volledig autonoom aan de hand van radarsensoren, camera’s en GPS, waardoor je deze dus niet hoeft te besturen. Het toestel laat toe om in sneltempo constructies, gebouwen of moeilijk bereikbare plekken in detail op te meten. Zo neemt de creatie van een digital twin van een wolkenkrabber in New York slechts 10 minuutjes in beslag.

 

 

Een enorme erkenning

 

"De nominatie van de BLK2FLY als een van de beste uitvindingen van 2022 door TIME magazine is een enorme erkenning voor het hele team", wist Pascal Strupler, directeur van de Autonomous Reality Capture-business unit bij Hexagon te vertellen. “Het toont aan dat alle inspanningen van de afgelopen jaren om de uitdagingen bij deze totstandkoming te overwinnen, het waard waren. Ik wil dan ook alle betrokkenen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit prachtige product.”

 

Zelf ook geprikkeld om je metingen naar een hoger niveau te brengen? Reken op Lasertopo en neem een hoge vlucht!