Zoekresultaten

Bouwsoftware op maat, voor digitaal ontwerpen, as-built en controle

01.09.22

Relevante producten

Deel op

Bouwsoftware op maat, voor digitaal ontwerpen, as-built en controle

In de huidige markt, waar het tempo wordt bepaald door de hoge vraag, de steeds scherpere eisen naar energetische efficiëntie en de dreigende betonstop, vergt het heel wat efficiëntie en snelle besluitvorming om op schema te blijven en werk achteraf te kunnen vermijden. Leica iCON build levert teams precies het softwarepakket dat de veelzijdigheid en flexibiliteit biedt op vlak van uitzet-, as-built- en verificatiewerkzaamheden. De software laat toe om via slechts één pakket je snelheid op te drijven, prestaties te verbeteren en nauwkeurigheid scherp te stellen in slechts enkele seconden!

 

 

Tal van toepassingen

 

Net als Lasertopo zelf, staat ook Leica met de iCON-series voor je klaar, ongeacht het specifieke aspect van de bouw waar jij je over ontfermt. Dankzij uitzonderlijke maatvoeringsfuncties en slimme digitale workflows voor projectvoorbereiding, constructiewerken in beton, hout of staal, MEP & HVAC, interieur en buitengevels, kan een ploeg op de werf razendsnel uitzetten met een beter resultaat, een verminderde kans op fout en dus een superieure uitvoering van het bouwproces.

 

iCON build is intuïtief in gebruik en vergt zo haast geen opleiding. Het pakket laat veldteams toe om de ontwerpgegevens nog beter aan te grijpen voor de werkzaamheden op de werf, in combinatie met een van de andere, compatibele toestellen onder de iCON-vlag, zoals de iCR70 of iCR80-robotstations, de manuele totaalstations iCB50 en iCB70 of de iCT30-uitzettool. Door steeds binnen dezelfde gebruikersinterface te werken, is nauwelijks training nodig, zal de motivatie van personeel toenemen en kunnen de investeringen tot een minimum beperkt blijven. Zet meer punten uit per dag en verifieer as-built-data met ontwerpmodellen, om zo de projectvoortgang te versnellen en extra foutenlast te vermijden.

 

 • Intuïtieve kaartweergave

   

Werk direct vanuit 2D-, 3D- en BIM-ontwerpgegevens met intelligente kaartbesturing, waaronder Smart Zoom & Auto-Pan. Beheer de data en grafische inhoud van de kaart met diverse functies voor puntenlijsten, bestanden en lagen, of slimme weergave-opties. De geavanceerde kaartfunctionaliteit en -besturing zorgt voor een heldere weergave van gegevens.

 

 • Datavoorbereiding op de werf

Maak gemakkelijk punten, lijnen, bogen en ankerpatronen aan binnen enkele seconden. Maak eenvoudig nieuwe elementen aan of voeg ontbrekende elementen toe uit ontwerpgegevens, om zo de plannen te updaten aan de hand van de werkelijke situatie, zodat onmiddellijk gevolg kan worden gegeven aan een veranderde situatie.
 

 • Functioneel design

Via het simpel maar exact uitzetten van punten, lijnen en bogen vanuit 2D-, 3D- en BIM-ontwerpdata garandeer je een snelle en nauwkeurige maatvoering, En die efficiëntie kan je nog verder verhogen via vooraf ingestelde slimme workflows om automatisch maatvoeringsposities voor bv. inzetstukken of muurdoorvoeren uit te zetten voor.
 

 • Realtime controle op de werf

Verzamel razendsnel as-builtgegevens van iCON total station-metingen of scangegevens van het Leica MS60 MultiStation, op het moment dat je die nodig hebt. Simpele geautomatiseerde workflows maken gegevensinwinning mogelijk ongeacht het type oppervlak. Snelle real time berekeningen zullen net die gebieden doen oplichten die buiten de tolerantie vallen, waardoor je onmiddellijk kan ingrijpen.
 

 • As-built en controles

   

Leg punten, lijnen of bogen in één stap vast en sla op de millimeter nauwkeurige 3D-gegevens op voor het opvolgen van de voortgang en uitvoering. Controleer of muren, bekistingen, kolommen, leidingen en meer wel op de juiste plek staan, voor correcte beslissingen op de werf.
 

 • Rapportage

   

Exporteer de precieze gegevens op basis van echte velddata of toepassingsgerichte PDF-rapporten voor de opvolging van de voortgang van projecten, documentatie van bestaande omstandigheden en noodzakelijke ontwerpupdates.