Zoekresultaten

Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid maken meten makkelijk

02.11.20

Deel op

Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid maken meten makkelijk

Het heeft geen zin om met een toestel op de markt te komen waarbij je eerst een heel boek moet lezen vooraleer je het kan gebruiken.” Fiona De Smet, zaakvoerder bij Lasertopo, is ervan overtuigd: de bouwsector heeft vandaag geen nood meer aan ingewikkelde toestellen waar slechts een beperkt aantal mensen meteen mee aan de slag kan. Eenvoud siert, en precies daarom pakt het bedrijf uit met gebruiksvriendelijke hellingslasers die meer autonomie en productiviteit toelaten op de werf.

 

Automatisch zoeken met de hellingszoeker en Auto-Align functie

 

Het is een van de best verkochte toestellen bij Lasertopo: de Leica Rugby 880 hellingslaser. “De reden hoef je niet ver te zoeken. Bij de vorige generaties hellingslasers moest je hellingen manueel invoeren, terwijl de Rugby 880 er zelf naar op zoek kan gaan en dit via de ontvanger die erbij hoort. Bovendien bieden we hier een garantie van 5 jaar aan, waarbij het toestel de eerste 2 jaar ook gedekt is bij valpartijen dankzij de knockdown warranty. De vervanging van het binnenwerk is dan geheel kosteloos. Dat is zeker interessant als je weet dat het er in de bouwsector nogal wild aan toe kan gaan.”

 

Weinig poespas

 

Wie vooral op zoek is naar een toegankelijk meetinstrument, zal volgens De Smet heel wat hebben aan de dubbele hellingslasers van Nedo’s Primus²-serie: “De H2N+ en de HVA2N met hellingszoeker zijn de tegenhanger van de Rugby 880. Deze robuuste lasers van Duitse makelij, onderscheiden zich door eenvoud: benodigde accessoires die je bij andere toestellen vindt, zijn hier niet aan de orde. Ideaal als je snel wil werken en weinig tot geen bouwkundige achtergrond in landmeetkunde hebt.”

 

Toepassingsgebied

 

Door de hellingszoeker op dit type lasers worden deze voornamelijk toegepast in de wegenbouw en spoorwerken.  Via de ontvanger bepaalt men op een heel eenvoudige manier de helling.  Gedaan met meten en uitrekenen.  Fouten worden op deze manier tot een minimum herleidt.  De Auto-Align functie is uitermate geschikt om raamwerken en bekisting uit te zetten of uit te lijnen .

 

Introductiecursus en opleidingen op maat

 

De adviseurs van Lasertopo’s servicecenter waken erover dat klanten de toestellen onmiddellijk en op de juiste manier kunnen toepassen op de werf: “Het gaat om waardevolle apparatuur, dus een degelijke opleiding en service zijn voor ons én onze klanten van groot belang. Na de aankoop van alle totaalstations of meetapparatuur, gaande van klassieke lasertoestellen en kabeldetectie naar totaalstations en GPS, staat ons servicecenter staan onze landmeters en adviseurs hen dan ook vrijblijvend bij met demo’s en opleidingen op of naast de werf. Zo besparen klanten op tijd en moeite en blijven we problemen steeds een stapje voor. “Een eigen servicecenter en 23 op 24 uur bereikbaarheid, zorgen er voor dat wij onze klanten op de meest efficiënte manier kunnen helpen “, licht De Smet toe. 

 

Ook tijdens het bouwverlof wordt er gewerkt

 

90% van de toestellen die bij Lasertopo worden aangekocht, komen jaarlijks opnieuw binnen voor onderhoud of kalibratie. De Smet: “Ook tijdens de kerst- en zomervakantie is ons team volop aan het werk, zowel voor onze eigen merken als voor toestellen die niet bij ons zijn aangekocht. Aan de start van het verlof pikken we de toestellen op bij klanten, waarna we ze nog voor de eerste werkdag netjes weer terugbrengen. En dat over heel België.”