Zoekresultaten

Gebruiksvriendelijke detectieapparatuur helpt kabelbreuk vermijden

04.11.20

Relevante producten

Deel op

Gebruiksvriendelijke detectieapparatuur helpt kabelbreuk vermijden

Lasertopo uit Herzele is gespecialiseerd in de verkoop van hoogtechnologische meet- en testapparatuur en dat voor verschillende sectoren, met wegenbouw, constructie, landmeekunde, tuin- en grondwerken en interieur en schrijnwerkerij als de voornaamste. Daarnaast heeft het bedrijf ook het grootste service center van het land, waar je 24 op 24 terecht kan voor onderhoud, kalibratie of technisch advies, telefonisch of ter plaatse. Het bedrijf is geautoriseerd verdeler en servicepartner van Leica Geosystems en Nedo, maar is eveneens gespecialiseerd in kalibratie en herstel van eender welk merk.  Bij aankoop van toestellen wordt de klant steeds van A tot Z begeleid, inclusief on-site opleidingen.

“Aannemers en hun werknemers besparen zich vaak de moeite de bodem te scannen op de aanwezigheid van kabels en leidingen”, steekt Jochen Delvaeye van Lasertopo van wal. “De excuses zijn divers: geen tijd, te duur, te omslachtig… De kostprijs van een toestel mag dan een bepaalde investering vergen, de gevolgschade van één overgetrokken leiding overtreft die kosten ruimschoots. En naast de financiële gevolgen, is er natuurlijk ook nog het risico voor de werknemers.”

 

Enige complete reeks detectieoplossingen

 

Die laatste twee zaken beperken, vormt de drijfveer van Lasertopo. “En het kan altijd beter”, gaat Delvaeye voort. “Daarom vullen wij ons productgamma steeds aan met de laatste nieuwe innovaties. Zo hebben wij sinds kort bijvoorbeeld de vernieuwde kabelzoekers DD120/130, DA220/230, DD220/230 en ULTRA van Leica Geosystems in ons portfolio. De verschillende types verschillen voornamelijk in kracht, precisie en het aantal zoekfrequenties. De ULTRA is het vlaggenschip, de high-end kabelzoeker met zeer hoge precisie en zoekfrequenties. Hij bevat ook een kompas dat aangeeft hoe de kabel of leiding precies loopt en maakt dieptemeting mogelijk. Samen met een speciale signaalzender, gebruikt voor kabels en leidingen die geen detecteerbaar signaal genereren, en de DX Shield-software vormen de kabelzoekers onder de naam Leica DD SMART-serie de enige complete reeks detectieoplossingen voor aannemers en nutsbedrijven. De Leica DD SMART-serie maakt gebruik van toonaangevende digitale signaalverwerking om ondergrondse materies dieper, sneller en nauwkeuriger te identificeren dan welk ander systeem dan ook.”

 

Intuïtieve besturing

 

“Alle kabelzoekers van Leica zijn enorm gebruiksvriendelijk. Zowel de hard- als software laten zich zeer intuïtief bedienen. De automatische pinpointing zorgt er bovendien voor dat steeds de optimale gevoeligheid wordt gebruikt, zodat het niet nodig is om telkens weer de gevoeligheid van de kabelzoeker in te stellen.. Met ingebouwde GPS- en Bluetoothtechnologie kunnen gebruikers op eenvoudige wijze hun meetresultaten delen met anderen, zoals bijvoorbeeld de veiligheidscoördinator of machinesturing. Naast apparatuur voor detectie, biedt Lasertopo uiteraard een volledig aanbod aan professionele meetapparatuur, gaande van optische toestellen over lasers naar GPS en totaalstations.