Zoekresultaten

Hogere productiviteit en minder tijd in het veld dankzij high-end laserscanner

09.11.20

Relevante producten

Deel op

Hogere productiviteit en minder tijd in het veld dankzij high-end laserscanner

De firma Lasertopo is gespecialiseerd in de verkoop, het onderhoud en de kalibratie van hoogtechnologische meet- en testapparatuur. Deze apparaten maken terreinwerk efficiënter en het meetwerk preciezer: onmisbaar voor professionals in de bouwsector dus. Tal van bedrijven maken ondertussen gebruik van hun toestellen en deskundige begeleiding. Lasertopo is in België verdeler van de Leica Geosystems RTC360 3D-scanner. Dankzij de VIS-technologie en een meetsnelheid tot 2 miljoen punten per seconde, is dit toestel uniek op de markt.

 

Sneller dan ooit tevoren

De nieuwe Leica RTC360 is een laserscanner die de 3D-realiteitsopname sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren maakt. Delvaeye: “Met een meetsnelheid tot 2 miljoen punten per seconde en een geavanceerd HDR beeldvormingssysteem kan de scanner in minder dan 2 minuten 3D-puntenwolken creëren. De tijd die in het veld wordt doorgebracht verkleint en de productiviteit verhoogt, mede dankzij geautomatiseerde doelloze veldregistratie (gebaseerd op VIStechnologie) en de naadloze, geautomatiseerde overdracht van gegevens van de site naar kantoor.”

 

De RTC360 kan ingezet worden in elke fase van het bouwproject: voorstudie, offertebasis, tijdens de uitvoering, as-built (oplevering), service,… Delvaeye: “In de voorstudie kan de scanner gebruikt worden om vooraf goed het bouwproject in te schatten: staat van het gebouw, volumes, hinderpalen,… Zo kan een correcte en duidelijke offerte opgemaakt worden naar de klant. Tijdens de werken kan de scanner digitaliseren tijdens het bouwproces: alle belangrijke informatie met betrekking tot leidingen, kabels, verluchtingskanalen,… wordt geïnventariseerd en zodat uiteindelijk een uiterst nauwkeurige as-built bekomen wordt.”

 

De Cyclone REGISTER 360 software garandeert een verhoogde productiviteit en hogere importsnelheid van de data. Cyclone REGISTER 360 maakt gebruik van de RTC360 VIS-technologie voor het automatisch uitlijnen van scans vóór de import. Dit maakt de scanner zo uniek in zijn soort. Verwerking van gegevens is immers tijdrovend en dankzij de door Leica Geosystems gepatenteerde technologie, kan dit veel eenvoudiger en sneller.

 

Opleiding en huurpakketten

Lasertopo is zich ervan bewust dat klanten mogelijk begeleiding nodig hebben in het gebruiken van de RTC360. Daarom voorziet het bedrijf, na aankoop of bij huur, opleidingen op maat van de gebruiker en het type werkzaamheden. “Ook na aankoop staan wij immers steeds klaar om de klant bij te staan waar nodig. Support wordt gegeven door drie interne gecertificeerde landmeters”, zegt Delvaeye. Een exclusief, high-end product als de RTC360 vergt natuurlijk een investering van bedrijven. Delvaeye: “Het is niet evident om zo’n ingrijpende beslissing zomaar te nemen. Daarom bieden we de scanner ook te huur aan.

 

Onze huurpakketten zorgen ervoor dat de klant op een degelijke manier de scanner, het totaalstation of GPS systeem leert kennen. Je kan de toestellen inzetten op één of meerdere projecten, zonder al te veel kosten (landmeter, materiaal, personeelsbezetting,…). De ervaring leert ons dat na de huurperiode de klant in heel veel gevallen overgaat tot aankoop.”