Zoekresultaten

Interieurbouwer of schrijnwerker? Ontdek 4 redenen om te kiezen voor 3D-scanning

Interieurbouwer of schrijnwerker? Ontdek 4 redenen om te kiezen voor 3D-scanning

Dat schrijnwerk en interieurbouw een correcte maatvoering vergt, klinkt logisch, maar is het veelal niet. Manueel meten zet de deur op een kier voor vergetelheden of meetfouten. Scanning is dan ook een niet te versmaden innovatie om nauwkeurige 3D-opmetingen mee uit te voeren. Bovendien kan je ook veel sneller scannen dan je kan meten, zeker bij ruimtes met veel hoekjes en kanten. Ontdek alle voordelen voor jouw metier!

 

 

1. Eén keer meten voor foutloos schrijnwerk

Of scanning schrijnwerkers toelaat om langer te blijven liggen? Wel, hoe vreemd het ook klinkt: ja. Want wie kiest voor 3D-laserscanning, verzekert zich van een razendsnelle én erg accurate meting, en een geavanceerde beeldvorming. En verliest dus minder tijd. 

 

"Wie kiest voor 3D-laserscanning, verzekert zich van een razendsnelle, accurate meting, en een geavanceerde beeldvorming."

 

Bovendien kan je - mits het kiezen van het juiste meettoestel - meetgegevens ook perfect draadloos oversluizen van op de projectlocatie naar kantoor. Het spreekt voor zich dat dit de productiviteit ten goede komt. Bovendien zijn meetfouten van een interieur - in tegenstelling tot een manuele meting - nagenoeg onbestaande, waardoor je enerzijds geen risico loopt op extra kilometers, maar anderzijds ook niet op verkeerd gedimensioneerde en dus onbruikbare realisaties. Na een eerste plaatsbezoek en meting, hoef je door je 3D-scanner dus niet langer tijd te verliezen aan een tweede plaatsbezoek.

 

In een ideaal scenario verkrijg je als interieurbouwer of schrijnwerker met één druk op de knop een grondplan op hoogte van één meter, met een bepaalde snede en software die alles volledig automatisch tekent. Een droomscenario, dat zeker en vast jouw dagelijks werk zal bepalen.

 

 

2. Voor iedere schrijnwerker/interieurbouwer een 3D-scanner

 

Er is een 3D-scanner voor iedere bouwprofessional, of het nu gaat om een eenmanszaak of grote bedrijven met een legertje vaklieden ter beschikking. Als opstapje naar integraal 3D-scannen weet vooral de populaire Leica 3D Disto te bekoren, ook al is het toestel al lang geen nieuwkomer meer. Maar de reputatie dat het revolutionaire toestel in z’n bestaan wist te verwerven, is in de praktijk, voor onder meer keukenbouwers, een eerste introductie, om nadien te evolueren naar 3D-scanners zoals bv. de compacte Leica BLK360 of de krachtige RTC360.

 

Ondanks z’n geringe grootte en gewicht is de BLK360-laserscanner in staat om grootse meetprestaties te leveren. 360.000 meetpunten per seconde, zo meet je als interieurbouwer binnen de 3 minuten een volledige ruimte op. Probeer dat maar eens manueel te evenaren!

 

"Er is een 3D-scanner voor iedere bouwprofessional, of het nu gaat om een eenmanszaak of eerder grote bedrijven."

 

Met 2 miljoen punten per seconde is de RTC360 dan weer in staat om razendsnel complexe meetobjecten (of omgevingen) vast te leggen. Vijf individuele camera’s zorgen ervoor dat, wanneer je het toestel verplaatst voor een volgende scan, de punten uit de voorgaande meting worden herkend, en ook de positie van het meettoestel met de grootste nauwkeurigheid wordt gelogd.

 

 

3. Razendsnel rendabel, via intuïtieve software

Nogal wat bouwprofessionals - niet het minst interieurbouwers en schrijnwerkers - hebben last van koudwatervrees wanneer het onderwerp 3D-scanning ter sprake komt. Niet verwonderlijk ook: deze meetmethode levert een complexe puntenwolk op, terwijl dit formaat bij de meesten - met uitzondering van landmeters - tot voor kort relatief onbemind was.

 

"Via software wordt het steeds makkelijker om foutloze 3D-beelden te genereren, en deze vervolgens te exporteren naar andere softwaresystemen."

 

De liefde tussen de voormalig koele minnaars lijkt echter steeds heviger op te laaien. De reden? De gebruiksvriendelijke software die het steeds makkelijker maakt om foutloze 3D-beelden te genereren op basis van punten, en deze vervolgens te exporteren naar andere softwaresystemen.

 

Cyclone FIELD 360 bijvoorbeeld, is een softwarepakket waarmee je de scandata afkomstig van je RTC360 kan verzamelen. Bovendien draait dit systeem simpelweg op zowat iedere smartphone of tablet, wat de instapdrempel aanzienlijk weet te verlagen!

 

 

4. One-stop-measuring-shop Lasertopo: Kopen of huren, inc. opleiding, demo en periodieke kalibratie

Ook de ondersteuning in deze materie door Lasertopo speelt in de kaarten van interieurbouwers en schrijnwerkers. Het is immers net dankzij de vergaarde ervaring dat Lasertopo er als geen ander in slaagt een 3D-scanner zo goed mogelijk af te stemmen op de modus operandi die jij als interieurbouwer of schrijnwerker hanteert.

 

"Of je nu beslist om een toestel te huren of te kopen, je geniet sowieso van een resem Lasertopo-privileges!"

 

En of je uiteindelijk opteert voor kopen of huren (waarmee je tijdelijk de nieuwste 3D-scanner kan verkennen), de Lasertopo-privileges waarmee het toestel komt, blijven dezelfde: demo’s, opleiding, een periodieke kalibratie, al dan niet verzorgd door onze eigen haal- en brengdienst! Het hoeft geen betoog dat we ver, verder, verst gaan op vlak van service!