Zoekresultaten

Interieurlasers verhogen nauwkeurigheid en efficiëntie op de werf

25.10.20

Relevante producten

Deel op

Interieurlasers verhogen nauwkeurigheid en efficiëntie op de werf

Tekenen en uitzetten in 3D wint steeds meer aan belang, ook in de interieurbouw. Lasertopo heeft een toestel in zijn gamma dat hierop inspeelt: de Leica 3D Disto. “Deze laser is verbonden met een tablet of computer”, legt Jochen Delvaeye van Lasertopo uit. “Aan de hand van de software die erbij geleverd wordt, meet dit toestel zowel in de x-, y- als z-as, volledig in 3D dus. De software is gebruiksvriendelijk en beschikt over handige tools om bijvoorbeeld punten te projecteren.”

 

BIM

 

De 3D-tekeningen kunnen ook geïntegreerd worden in BIM. “Nog niet iedereen is mee met BIM maar bedrijven tonen hier meer en meer interesse voor”, zegt Delvaeye. “Een 3D Disto of een totaalstation kan hierin een eerste stap zijn.”
De 3D Disto biedt heel wat toepassingen en mogelijkheden. Vooral trappenbouwers en fabrikanten of plaatsers van ramen en deuren gebruiken het toestel vandaag. “Ook natuursteenbedrijven maken er vaak gebruik van”, zegt Delvaeye. “Vooraleer de productie in te zetten, worden alle benodigde data snel en efficiënt met de 3D Disto ingemeten op de werf. Dankzij deze precieze gegevens kan
men eventuele aanpassingen doorvoeren alvorens het productieproces te starten. Dit alles resulteert in een perfecte plaatsing van bijv. een werkblad.”

 

Betere zichtbaarheid groene straal

 

Met de Leica Rugby 640G en Nedo Primus2 HVA heeft Lasertopo nog twee kwalitatieve lasers in haar gamma. De Rugby 640G interieurlaser beschikt over zowel een roterend horizontaal als verticaal vlak. Deze laser was al op de markt met een rode straal. Lasertopo voegde recentelijk de Rugby 640G met groene straal toe aan zijn gamma. “De groene diode is perfect voor interieurbouw omdat de zichtbaarheid veel beter is”, stelt Delvaeye.
“De straal reikt tot 30 meter, zonder ontvanger. Tot voor kort verbruikte de groene diode veel meer energie dan de rode. Dankzij de nieuwe technologie gaat de batterij van de Rugby 640G tot 60 uren mee.” De laser is zelfnivellerend en heel nauwkeurig. De bijgeleverde afstandsbediening vergroot het gebruiksgemak.

 

Automatische afstelling

 

De Nedo Primus2 HVA is een robuuste laser van Duitse makelij. Hij kan zowel voor toepassingen binnen als buiten dienen. De batterij gaat tot 100 uren mee.
HVA staat voor horizontaal, verticaal en AutoAlign. Dat betekent dat het toestel zowel horizontaal als verticaal kan draaien. Dankzij de ingebouwde AutoAlign-functie stelt het laserniveau zich met een druk op de knop automatisch af op de laserontvanger COMMANDER2 HVA. Het toestel beschikt tevens over een scanfunctie en een puntmodus.

 

Grootste service-center

 

Lasertopo spitst zich toe op service na verkoop. “Ons servicecenter is het grootste van de Benelux. Mede hierdoor zijn we altijd bereikbaar voor vragen zodat problemen snel kunnen opgelost worden”, aldus Delvaeye. Lasertopo biedt ook opleidingen aan voor al zijn toestellen.