Zoekresultaten

Kabelbreuk vermijden dankzij geavanceerde detectiesystemen

Kabelbreuk vermijden dankzij geavanceerde detectiesystemen

Aannemers en hun werknemers nemen niet altijd de moeite om de bodem te scannen op de aanwezigheid van kabels en leidingen. De excuses zijn divers: geen tijd, te duur, te omslachtig … De kostprijs van een toestel mag dan een bepaalde investering vergen, maar wie nalaat om een grondige detectie uit te voeren kan voor een veel grotere kost komen te staan. De gevolgschade van één overgetrokken leiding overtreft ruimschoots de investeringskost van een detectietoestel. 
 

Veiligheid werknemers primeert

 

Ook de veiligheid van de werknemers neemt toe dankzij het gebruik van kabeldetectie-systemen, die het risico tot een minimum beperken. Lasertopo kan zich beroepen op meer dan dertig jaar ervaring en beschikt over de juiste instrumenten voor meet-, controle- en detectieapparatuur.  Als officieel partner van onder andere Leica Geosystems en Nedo Gmbh wendt het deze opgebouwde kennis ook aan voor onderhoud en kalibratie van alle toestellen, ongeacht het merk. Met de kabeldetectie van Leica Geosystems gaat het nog een stap verder. Door opleidingen en demo’s op maat te geven, overtuigen de landmeters van Lasertopo de klanten van het gebruiksgemak van deze toestellen.  Eenvoudige en gebruiksvriendelijke apparatuur aanbieden volgens de noden van de klant en met een uitstekende after service is dan ook hun belangrijkste handelsmerk.

 

Automatisch loggen

 

Alle kabelzoekers van Leica zijn enorm gebruiksvriendelijk. De automatische PinPointing zorgt ervoor dat de optimale gevoeligheid wordt gebruikt waar er een ondergrondse leiding wordt gezocht, zodat het niet nodig is om telkens weer de gevoeligheid van de kabelzoeker in te stellen. De 750i XF-kabelzoeker gaat nog een stap verder: deze logt automatisch hoe, waar en wanneer het toestel gebruikt is. De verzamelde gegevens zijn via bluetooth te verzenden naar een pc, smartphone of de cloud. Nadien kunnen ze geanalyseerd worden aan de hand van de Logicat VU-software. De gegevens worden getoond in Google Maps en geven snel en duidelijk weer of de kabelzoeker correct gebruikt is. De gehele fleet kan op die manier opgevolgd worden in één duidelijke cloudomgeving. Voor het inspecteren van rioleringen, pijpleidingen en afvoerbuizen kunnen onder meer inspectiecamera’s van 30 of 60 meter ingezet worden. De XF modus (512 – 640 HZ) zorgt ervoor dat ook een camerakop van een rioleringscamera te volgen is.

 

Gesofisticeerde kabelzoekers

 

De Leica Ultra Precision Utility tracing is een high-endkabelzoeker met zeer hoge precisie en meer zoekfrequenties. Hij bevat ook een kompas dat aangeeft hoe de kabel precies loopt en maakt dieptemeting mogelijk. Dit type kabelzoeker wordt vooral gebruikt door (nuts)bedrijven die de hoogst mogelijke precisie wensen en worden onder meer ingezet om schade aan een kabel te detecteren.
Met de Leica DS2000-grondradar kan je dan weer niet-geleidende kabels of buizen detecteren (elektro, gas, water). Omdat er voor de correcte bediening van dit toestel wat meer background nodig is, geeft Lasertopo opleidingen op maat van de klant. Zo kan deze laatste het maximum uit de capaciteiten van het toestel halen.

 

Inmeten met GPS

 

Leica Zeno is een gps-systeem dat gelijkt op een smartphone en te gebruiken is als handheld-gps of in combinatie met een valstok. Het toestel komt van pas bij kabeldetectie en het in kaart brengen ervan, plaatproeven, de bepaling van lengtes en oppervlaktes … De Open Street Map-achtergrond-kaart maakt het voor werknemers makkelijk om punten te lokaliseren.