Zoekresultaten

Kabelbreuk vermijden dankzij geavanceerde detectiesystemen

22.02.21

Relevante producten

Deel op

Kabelbreuk vermijden dankzij geavanceerde detectiesystemen

Nutsleidingen detecteren voor de start van graafwerken is een taak die vaak overbodig geacht wordt, maar die wél grote gevolgen kan hebben voor d eveiligheid van werknemers en de financiële situatie van ondernemingen. Steeds vaker eisen opdrachtgevers een preventief vooronderzoek om kabel- en leidingbreuk te vermijden. Kabelzoekers en andere detectiesystemen komen hierbij uitstekend van pas. 

 

Aannemers en hun werknemers nemen niet altijd de moeite om de bodem te scannen op de aanwezigheid van kabels en leidingen. De excuses zijn divers: geen tijd, te duur, te omslachtig... De kostprijs van een toestel mag dan een bepaalde investering vergen, maar wie nalaat om een grondige detectie uit te voeren, kan voor een veel grotere kost komen te staan. De gevolgschade van één overgetrokken leiding overtref truimschoots de investeringskost van een detectietoestel. 

 

Veiligheid werknemers primeert

Ook de veiligheid van werknemers neemt toe dankzij het gebruik van kabeldetectiesystemen, die het risico tot een minimum beperken. Lasertopo kan zich beroepen op meer dan dertig jaar ervaring en beschikt over de juiste instrumenten voor meet-, controle- en detectieapparatuur. Als officieel partner van onder andere Leica Geosystems en Nedo Gmbh wendt het deze opgebouwde kennis ook aan voor onderhoud en kalibratie van alle toestellen, ongeacht het merk. Met de kabeldetectie van Leica Geosystems gaat het nog een stap verder. Door opleidingen en demo's op maat te geven, overtuigen de landmeters van Lasertopo de klanten van het gebruiksgemak van deze toestellen. Eenvoudige en gebruiksvriendelijke apparatuur aanbieden volgens de noden van de klant en met een uitstekende after service is dan ook hun belangrijkste handelsmerk. 

 

 

Meer efficiëntie, minder detectierondes

Alle kabelzoekers van Leica zijn enorm gebruiksvriendelijk. De automatische PinPointing zorgt ervoor dat de optimale gevoeligheid wordt gezocht, zodat het niet nodig is om telkens weer de gevoeligheid van de kabelzoeker in te stellen.

De slimme Leica DD230 is een van 's werelds meest geavanceerd kabelzoekers, waarmee gebruikers sneller in staat zijn om ondergrondse nutsvoorzieningen te detecteren. De hoge intelligentie van het toestel schuilt in het feit dat informatie nauwgezet wordt gelogd via de DX Shield-software, zodat het beheer van de activiteiten op de werf eenvoudiger kan verlopen, via digitale kaarten van ondergrondse leidingen. 

De DD230-detector werd voorzien van de nodige Bluetooth-connectiviteit, waardoor je draadloos kan verbinden met veldboeken en mobiele apparaten. Zo kan je met je smartphone simpelweg verbinding maken met het toestel om de gegevens die zijn opgeslagen in het interne geheugen van de DD23 te downloaden, inclusief de GPS-positionering. Alles samen krijg je zo een schaalbaar totaalpakket in handen om het aantal detectierondes gevoelig te verminderen, de rapportage te verbeteren en de bouwplaatsveiligheid op te drijven.

 

Gesofisticeerde kabelzoekers

De Leica Ultra Precision Utility Tracing is een high-endkabelzoeker met zeer hoge precisie en meer zoekfrequenties. Hij bevat ook een kompas dat aangeeft hoe de kabel precies loopt, en maakt dieptemeting mogelijk. Dit type kabelzoeker wordt vooral gebruikt door (nuts)bedrijven die de hoogst mogelijke precisie wensen en worden onder meer ingezet om schade aan een kabel te detecteren. 

 

Met de Leica DS2000-grondradar kan je dan weer niet-geleidende kabels of buizen detecteren (elektro, gas, water). Omdat er voor de correcte bediening van dit toestel wat meer background nodig is, geeft Lasertopo opleidingen op maat van de klant. Zo kan deze laatste het maximum uit de capaciteiten van het toestel halen. 

 

Leica Zeno is een gps-systeem dat gelijkt op een smartphone en te gebruiken is als handheld-gps of in combinatie met een valstok. Het toestel komt van pas bij kabeldetectie en het in kaart brengen ervan, plaatproeven, de bepaling van lengtes en oppervlaktes... De Open Street Map-achtergrondkaart maakt het voor werknemers makkelijk om punten te lokaliseren.