Zoekresultaten

Lasers en gps-systemen verhogen efficiëntie op de werf

05.10.20

Relevante producten

Deel op

Lasers en gps-systemen verhogen efficiëntie op de werf

Punten, lijnen en assen uitzetten, volumes inmeten: het is dagelijkse kost op elke bouwwerf. “Vroeger had men hiervoor een landmeter nodig”, vertelt Jochen Delvaeye van Lasertopo. “Dat hoeft niet meer dankzij onze gebruiksvriendelijke Leica iCON GPS 60 en de andere GPS-toestellen binnen het aanbod van Leica Geosystems. Met dat toestel kunnen aannemers zelf op een accurate en betrouwbare manier inmeten of uitzetten. De software van deze gps is zo ontwikkeld dat ook mensen zonder kennis van landmeetkunde het toestel kunnen gebruiken. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en tijdswinst op de werf, want men hoeft niet telkens op de landmeter te wachten om metingen of uitzettingen te kunnen doen.”

 

Handige tekenfunctie

 

De Leica iCON GPS 60 is eenvoudig in gebruik.
“De software is specifiek ontworpen voor de bouwsector, inclusief applicaties en tools die veel gebruikt worden, zoals het uitzetten van punten, lijnen en assen”, zegt Delvaeye. “Het toestel beschikt ook over een tekenfunctie. Zo kan je bijvoorbeeld gebouwen of constructies intekenen met de juiste afmetingen en ze meteen uitzetten op de werf, zonder dat er tussendoor communicatie met het kantoor nodig is.” De tablet is uitgerust met de nieuwste technologieën om in combinatie met de gps-ontvanger snel en efficiënt alle werkzaamheden uit te voeren op de werf. Om de werking van de gps grondig onder de knie te krijgen, biedt Lasertopo na aankoop gratis opleidingen door één van hun gespecialiseerde landmeters aan. “Onze opleidingen worden gepersonaliseerd op basis van de noden van de klant”, aldus Delvaeye.

 

Robuuste en compacte rioleringslaser

 

Wie gespecialiseerd is in rioleringswerken,kan een beroep doen op de rioleringslaser uit de Piper Series van Lasertopo. “Met deze laser kan je buizen of leidingen uitlijnen en de helling bepalen”, aldus Delvaeye. Het  voordeel van de Piper-rioleringslaser is dat hij over een vaste straal beschikt. Deze laser is bovendien uiterst compact ontworpen en past in zeer kleine buizen met een diameter van 100 mm. “Deze rioleringslaser is naast compact ook zeer robuust”, stelt Delvaeye. “Dat is nodig, want rioleringslasers durven al eens in het water belanden. Ze moeten tegen een stootje kunnen, en dat is bij de Piper zeker het geval.”

 

Dubbele hellinglaser

 

De Nedo Primus2 H2N+ is dan weer een roterende laser. “Daarmee kan je niveaus overbrengen of controleren”, legt Delvaeye uit. Het is een dubbele hellingslaser van Duitse makelij. “Wegenissen of parkings worden nooit helemaal ‘pas’ aangelegd omdat het water moet kunnen wegvloeien. Met de Primus kan je die helling bepalen en uitzetten.“ Ook deze laser is zeer nauwkeurig en eenvoudig te bedienen. Voor al zijn toestellen spitst Lasertopo zich toe op service na verkoop. “Ons servicecenter is het grootste van de Benelux. Mede daardoor zijn we altijd bereikbaar voor vragen, zodat problemen snel kunnen worden opgelost”, aldus Delvaeye. “Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het gigantische pakket aan toestellen dat Lasertopo verdeelt. Voor elk toepassingsgebied kan Lasertopo via zijn gespecialiseerde adviseurs het juiste toestel aanbieden.”