Zoekresultaten

Nauwkeurig nivelleren met rotatielasers door een makkelijkere bevestiging van de ontvanger

01.10.22

Deel op

Nauwkeurig nivelleren met rotatielasers door een makkelijkere bevestiging van de ontvanger

Om op bouwwerven tot op de millimeter nauwkeurig te kunnen werken, worden rotatielasers met bijhorende ontvanger courant ingezet. Gezien het vaak uitdagende toepassingsgebied dat een bouwwerf heet, horen deze laatste robuust en bovenal eenvoudig in gebruik te zijn.

 

 

Millimeterprecisie staat voorop

 

In bouw- en civieltechnische werken wordt niets minder dan millimeterprecisie geëist van de aanwezige aannemers op de werf. Vooral bij het nivelleren is het exact kunnen bepalen van het hoogteverschil tussen twee punten cruciaal. Hiervoor gebruikt men traditioneel - of beter: sinds de opmars van deze toestellen - een laserontvanger die bevestigd zit op een meetstok. Ook in interieurbouw wordt diezelfde nauwkeurigheid verlangd, al zal de laserontvanger hier nog net iets vaker tegen een muur moeten worden geplaatst.

 

Uitdagende meetwerkzaamheden op bouwplaatsen

 

En niet hier schuilt een courante moeilijkheid: heel wat van die apparaten worden middels een bevestigingsklem of -clip op de meetstok verankerd, wat je in de praktijk geregeld zal verhinderen om het toestel volledig vlak tegen een muur te positioneren. Wanneer dit toch moet voor de klus in kwestie, dan zal je niets anders resten dan de klemmen los te schroeven. Hierdoor zal niet enkel de duurtijd van een klus gevoelig toenemen, ook het risico op het verlies van onderdelen stijgt door het losschroeven…

 

En dan is er natuurlijk ook nog het beperkte ontvangstbereik waar heel wat laserontvangers zich door laten kenmerken. Het dient niet gezegd dat deze kwalijke eigenschap je werk in de praktijk gevoelig kan bemoeilijken.

 

Nedo Acceptor Maxx

 

Om tegemoet te komen aan deze problematieken, heeft de Duitse meetspecialist Nedo GmbH, in België verdeeld door Lasertopo, recent haar assortiment uitgebreid met de Acceptor Maxx. Het toestel weet zich onder meer te onderscheiden door de robuuste aluminium bevestigingsklem, onfeilbaar volgens de fabrikant.

 

 

Bovendien kan je met het toestel ook makkelijker meten, gezien je de Acceptor Maxx in tegenstelling tot uitdagers wél plat tegen een muur kan positioneren zonder de klem te moeten te verwijderen. En dan is er nog het grotere ontvangstbereik, waardoor je met het toestel probleemloos en razendsnel de laser zal weten te lokaliseren, tot een afstand van maar liefst 900 m.

 

Het robuuste ontwerp en de IP67-beschermingsklasse in combinatie met het uitgebreide werkbereik maakt de nieuwe ACCEPTOR MAXX als verlengstuk voor alle rode rotatielasers tot het ideale nivelleergereedschap voor alle toepassingen bij civiele werkzaamheden, betonwerk, bekisting, tuin- en landschapsarchitectuur en interieurontwerp