Zoekresultaten

Nieuwe GPS maakt van inmeten en uitzetten kinderspel

06.11.20

Relevante producten

Deel op

Nieuwe GPS maakt van inmeten en uitzetten kinderspel

Door de combinatie van de nieuwste GNSS-technologie en inertiële meeteenheid (IMU) is de iCON GPS 70T-serie uitgerust met een permanente tiltcompensatie die volledig kalibratievrij is en bestand is tegen elke magnetische storing. Tiltwaarden worden bij elke meting opgeslagen wat voor een volledige traceerbaarheid en verbeterde kwaliteitscontrole van elk meetpunt zorgt. De permanente tiltcompensatie, tot meer dan vijftien graden, vergroot ook de meetmogelijkheid, verbetert de kwaliteit en nauwkeurigheid van de verzamelde gegevens en voorkomt kritieke fouten.

 

Speciaal ontwikkelde IMU

 

Lasertopo is in Vlaanderen de enige verdeler van het nieuwe apparaat. “Leica Geosystems is de enige speler die werkt met een speciaal ontwikkelde IMU in de antenne die heel accuraat meet en niet afhankelijk is van het noorden in combinatie met hellingsensoren”, vertelt Jochen Delvaeye van Lasertopo. “Bij dergelijke traditionele systemen kan een magnetisch veld voor onnauwkeurige meetresultaten zorgen. Dat risico wordt met de GPS 70T-serie vermeden. Hierdoor verkleint de foutenmarge aanzienlijk en kunnen ook metingen uitgevoerd worden nabij hoogspanning, sporenlijnen,…”


Veiliger

 

De iCON GPS 70T-serie is naadloos geïntegreerd in de veldsoftware van Leica iCON. Door de belangrijkste centrale gebruikersinterface te behouden, kan je profiteren van de gebruiksvriendelijke manier van werken, die kostbaar tijdverlies voorkomt. Delvaeye: “De posities worden heel snel berekend en teruggestuurd naar de controller waardoor je altijd snel resultaat krijgt. Zowel het inmeten als uitzetten gaat heel snel en accuraat. Bovendien is het ook veel veiliger. Doordat het apparaat zo gebruiksvriendelijk is kan je de volledige focus leggen op het meten en de omgeving. De eerste GPS 70T-serie die we verkochten was in functie van de veiligheid en snelheid.”
 

Nieuwe robotstations

 

Naast het nieuwe GPS-meetsysteem brengt Leica Geosystems ook twee nieuwe robotstations op de markt: de iCON Robot 70 en iCON Robot 80. In vergelijking met de voorgangers zetten de nieuwe modellen de weg in van traditionele analoge metingen naar meer digitale lay-outtechnieken. “Beiden zijn bij Lasertopo verkrijgbaar, maar we focussen ons vooral op de verkoop van de iCON Robot 70”, aldus Delvaeye. “Dit instapmodel van de robotstations heeft voor ons doelpubliek voldoende functionaliteiten aan boord om al de meet- en uitzetopdrachten uit te voeren. De bijgeleverde software op tablet zorgt ervoor dat op de werf alles heel intuïtief kan worden ingemeten of uitgezet.”

 

iCON software: BIM

 

Binnen de software werd een applicatie ontwikkeld die toelaat om rechtstreeks uit te zetten vanaf het IFC-model. De applicatie laat toe om op een eenvoudige wijze eender welke entiteit te selecteren en na de selectie kunnen punten en lijnen geselecteerd worden om uit te zetten. Delvaeye: “Hierdoor is een minimum aan voorbereiding vereist en wint de gebruiker aan tijd en flexibiliteit. Lasertopo is volledig mee met BIM (Building Information Modelling) en biedt hun klanten een adequate ondersteuning in de implementatie hiervan.”


Kracht van demo’s

 

Op basis van de respons van verschillende demo’s bij klanten is Lasertopo ervan overtuigd dat de nieuwe apparaten het goed zullen doen op markt. “Klanten zien meteen de meerwaarde van deze prachtige toestellen. Ze zijn innoverend en daar spelen wij als bedrijf graag op in als hoofdverdeler van onder andere het nieuwe GPS-meettoestel. Dat in combinatie met onze opleidingen en support is onze sterkte. Vooral de service achteraf wordt geapprecieerd”, besluit Delvaeye.