Zoekresultaten

Nutsvoorzieningen in kaart brengen? Ontdek onze GPS-antennes!

Nutsvoorzieningen in kaart brengen? Ontdek onze GPS-antennes!

België, met zijn dichtbevolkte stedelijke gebieden en uitgebreid maar complex netwerk aan nutsleidingen en kabels, staat voor aanzienlijke uitdagingen. Glasvezel moet de klassieke telecomleidingen zien te vervangen, de water- en afvalwaterleidingen moeten geregeld worden aangepast of uitgebreid en klassieke gasleidingen komen in het vizier door de opkomst van waterstof. Voor aannemers die deze uitdagingen moeten aangaan, is het snel en eenvoudig opmeten en opleveren van kabels en leidingen niet alleen wenselijk, maar absoluut noodzakelijk! 

 

 

Een kluwen van kabels en leidingen

 

Met de toenemende digitalisering - niet enkel in de telecomsector, maar bv. ook inzake energie en waterbeheer waar inzicht in data steeds belangrijker wordt - neemt ook de nood aan bekabeling evenredig toe. Ook voor de aannemers die door overheidsbedrijven of telecomoperatoren belast worden met het leggen van deze kabels is data belangrijk om werfprojecten succesvol en snel te kunnen uitvoeren. Voor het in kaart brengen van ondergrondse infrastructuur blijken traditionele methoden echter te arbeidsintensief en bovendien ook vatbaar voor fouten. Daarnaast rekenen nutsmaatschappijen steeds vaker op de aannemer voor het digitaal aanleveren van de data. Er is dan ook een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen om deze problemen aan te pakken, en de efficiëntie van de werfwerkzaamheden te verhogen. Enter Lasertopo!

 

 

Baanbrekende GPS voor kabel- en leidingleggers

 

Om bovengenoemde uitdagingen daadkrachtig aan te pakken, introduceert Lasertopo diverse GIS-antennes: 

 

 • Leica Zeno FLX100 plus
  Leg gegevens flexibel en nauwkeurig vast met je eigen smartphone of tablet, ongeacht de omstandigheden op de werf.

  Ontdek de Zeno FLX100 Plus

   

 • Leica Zeno GG04 Plus
  Bereik overal hoge nauwkeurigheid met je eigen hardware en verzamel real-time data, zelfs op uitdagende locaties.

  Ontdek de Zeno GG04 Plus

   

 • Leica GS18T
  De GS18T is de originele GNSS-oplossing met tiltcompensatie die bovendien immuun voor magnetische verstoring en kalibratievrij is.

  Ontdek de GS18T
   

Software: Leica Zeno Mobile One

De toestellen zijn één aspect, maar ook de software moet bijna naadloos in staat zijn de meetdata van de werf over te hevelen naar de kantooromgeving. Met Leica Zeno Mobile One verhoog je moeiteloos je productiviteit en datakwaliteit. Door verbinding te maken met je Leica Zeno GNSS-antenne, krijg je de hoge nauwkeurigheid die nodig is voor het in kaart brengen van nutsvoorzieningen, rechtstreeks vanaf je tablet of smartphone.

 

Zeno Mobile One is ontworpen voor GIS-gebruikers die behoefte hebben aan nauwkeurige en uitgebreide fielddata. Bewerk attributen tijdens de opmeting, voeg puntinformatie toe, en leg meerdere kenmerken tegelijk vast. Met de mogelijkheid om te schakelen tussen kaart- en luchtweergave, achtergrondkaarten toe te voegen via WMS, en data te importeren/exporteren in formaten zoals dxf, shp, en csv, ben je altijd voorbereid. Synchroniseer wijzigingen direct via cloud services zoals Esri ArcGIS Online. Laad eenvoudig meettemplates in van nutsmaatschappijen zoals Fluvius, Pidpa, De Watergroep, of creëer je eigen codebibliotheek voor een naadloze workflow.

 

 

Partnership als basis voor succes

 

Lasertopo gaat verder waar webshops stoppen. Meer dan louter de levering van technologie bieden we immers ook on-site training en persoonlijke ondersteuning om ervoor te zorgen dat iedereen op de werf het maximale uit de GPS kan halen. En zijn de toestellen toe aan een onderhoudsbeurt, dan zorgen we dat deze razendsnel opnieuw op punt worden gezet, zodat je, bv. na het bouwverlof, snel opnieuw zonder problemen aan de slag kunt!

 

Nog op zoek naar meer informatie over hoe dergelijk toestel je projecten kan verbeteren? Zoek & vind het geschikte toestel, en vraag meteen een offerte aan!