Zoekresultaten

(Op)nieuw bij Lasertopo: machinesturing, ook voor groentjes

(Op)nieuw bij Lasertopo: machinesturing, ook voor groentjes

De machinesturing van Leica Geosystems is dé oplossing voor het automatiseren van graafmachines tot 15,9 ton, om zo de job voor startende of kleine (tuin)aannemers en grondwerkers sneller, nauwkeuriger en eenvoudiger te maken.

 

 

Lasertopo en machinesturing: dé krachtige combo voor uw bouwprojecten

 

Lang voor de digitalisering in de bouw breed ingeburgerd raakte door onder meer de introductie van de iCON-reeks van Leica Geosystems, wist Lasertopo al het belang van bits & bytes in deze branche naar waarde te schatten. Zo waren we in 2001 zelfs pionier in België op vlak van machinesturing. Die fundering grijpen we nu graag aan door machinesturing als productcategorie na 10 jaar afwezigheid opnieuw in ons aanbod te verwelkomen.

 

Al 40 jaar in goede handen

 

Bij Lasertopo komt u terecht bij een partner met 40 jaar in-house knowhow inzake nauwkeuriger bouwen en een team van A-mensen die advies verlenen op maat van de bouw, bouwbedrijven, maar vooral op maat van mensen. Bovendien zijn we ook strategisch gelegen, waardoor we nooit veraf zijn. Een vraagstuk waarvoor u een kwalitatieve oplossing tegen de juiste prijs zoekt? Geen nood, bij Lasertopo hebben we het immers voor de bouw!

 

Machinesturing: voor iedere (tuin)aannemer de perfecte oplossing

 

Met deze oplossing komt Lasertopo tegemoet aan een wereld die de firma van binnen en van buiten kent: die van kleinere (tuin) aannemers, grondwerkers en starters met graafmachines tot 15,9 ton. Hiervoor bieden we drie soorten machinesturing: 2D (lasergestuurd met machineontvanger of dubbele helling), 2D + 3D ready of volledig 3D-gestuurd.

 

Terwijl het 2D-systeem zich perfect leent als voorbereidingstool tot werk op vlakke en hellende oppervlakken, maakt het 3D ready-systeem gebruik van referentiemodellen en GNSS-data om de kraanmachinist nauwkeurig te begeleiden. Hierdoor krijgt u realtime inzicht in het uitgraven en de specifieke machinepositie op de bouwplaats dankzij 3D GNSS-positionering en plandata.

 

Met deze oplossing introduceren we graag nieuwe semiautomatische functionaliteiten op uw graafmachine, om zo complexe graafwerkzaamheden sneller en nauwkeuriger uit te kunnen voeren. Denk maar aan het aanleggen van hellingen of het graven van geulen.

  Niet Ook voor groentjes: klein formaat, grootse prestaties

   

  De mogelijkheden
   

  • 2D-systeem
   • Lasergestuurd met machineontvanger (zonder sensoren)
   • Lasergestuurd met dubbele helling
  • 2D + 3D-ready
   • 2D met voorbereiding naar 3D
     
  • 3D-systeem
   • Volledig 3D

  Voordelen

   

  1. Hogere productiviteit
  2. Meer efficiëntie
  3. Correcter nivelleerwerk
  4. Beter overzicht van progressie op de werf