Zoekresultaten

Revolutionaire 3D-laserscanners voor bouw en constructie

07.11.20

Relevante producten

Deel op

Revolutionaire 3D-laserscanners voor bouw en constructie

Laserscanning - bereikbaar voor iedereen

 

Lasertopo heeft een heel breed assortiment aan toestellen gaande van vouwmeters over afstandsmeters en lasers tot GPS en totaalstations. Specifiek voor hun doelgroep voegden ze recent ook enkele 3D-laserscanners toe. “Zowel grote als kleine installatiebedrijven weten ons intussen wel te vinden voor de aanschaf van nieuwe toestellen,” zegt Roy Groeneweg van Lasertopo. Onder het motto ‘kopen kan, huren ook’ stapte Lasertopo onlangs ook mee in het huurverhaal. “Daarmee zijn de nieuwste, veelal duurdere toestellen ook bereikbaar voor de kleinere bedrijven. Anderzijds is het een mooie kans voor grotere bedrijven om eerst ervaring op te doen met een nieuw toestel, vooraleer ze tot aankoop overgaan. Op het moment dat een toestel wordt gehuurd (gaande van een week tot de duurtijd van langere werven) gaan wij het zelf mee uitleveren bij de klant. We overlopen alle functies, zodanig dat de klant het toestel effectief voor zijn toepassing kan gebruiken.”

 

BIM

 

Lasertopo is volledig mee met BIM (Building Information Modelling). Roy: “Met de iCON-toestellen gaat Leica Geosystems nog verder weg van traditionele analoge metingen en opperen ze meer voor digitale lay-outtechnieken. In de iCON-toestellen kan rechtstreeks een IFC-model worden ingeladen. Dankzij de gebruiksvriendelijke software kan eender welke entiteit geselecteerd worden en kunnen de punten en lijnen van bijvoorbeeld een installatie-ophanging in het plafond uitgezet worden. Daardoor is een minimale voorbereiding vereist en wint de gebruiker aan tijd en flexibiliteit. Ook hierin bieden we onze klanten natuurlijk een adequate ondersteuning in het gebruik van deze toestellen. BIM staat in België nog in zijn kinderschoenen, maar we merken dat grote aannemers het meer en meer gaan gebruiken. Als installatiebedrijf moet je tenslotte ook mee zijn in dat verhaal.”

 

RTC360 en BLK360 laserscanners

 

Deze revolutionaire 3D-laserscanners van Leica Geosystems hebben Lasertopo recent in portefeuille genomen. “De eerste reacties zijn heel positief,” zegt Roy. “Meer bepaald gaat het  om twee producten: de BLK360 en de RTC360. De eerste maakt een gedetailleerde voorstelling van de werkelijkheid mogelijk, waarbij het toestel op statief langzaam ronddraait en 360.000 punten per seconden registreert. De BLK360 is de kleinste en lichtste scanner in zijn soort. De RTC360 is in staat om omgevingen volledig in 3D te documenteren en vast te leggen. Het toestel registreert enorm veel data met twee miljoen punten per seconde en kan tot een afstand van 120 meter alles nauwkeurig in kaart brengen. Wat het toestel zo uniek maakt, zijn de vijf individuele camera’s die zorgen voor een exacte positiebepaling. Als het toestel wordt verplaatst voor een volgende scan worden de punten uit de eerste scan herkend. Dat maakt het mogelijk om achteraf scans in de software makkelijk aan elkaar te koppelen. Ook worden bij elke scan foto’s gemaakt in een aantal belichtingen.” Tot slot maakt de gebruiksvriendelijke software die erbij hoort het plaatje compleet en zorgt dit ervoor dat eenieder snel en efficiënt de gescande data kan verwerken.

 

Service

 

Lasertopo heeft niet alleen het grootste aanbod aan meet- en testapparatuur, maar ook het grootste servicecenter van België. “Klanten kunnen bij ons terecht voor onderhoud en herstel, maar ook voor het oplossen van eventuele storingen aan toestellen, ongeacht het merk.”  Klanten worden bijgestaan dmv een uitstekende aftersales, mede mogelijk gemaakt door drie ervaren landmeters die dagelijks de baan opgaan om klanten bij te staan en hun op zo een efficiënt mogelijke manier met de toestellen leren omgaan.