Zoekresultaten

Snellere en meer accurate plaatproef? Dat doe je zo!

25.06.21

Relevante producten

Deel op

Snellere en meer accurate plaatproef? Dat doe je zo!

Met het dynamisch toestel HMP LFGpro loodst Lasertopo plaatproeven het digitale tijdperk in. Het apparaat biedt alle voordelen van digitaal werken. Zo worden alle resultaten van de proeven opgeslagen en kunnen ze in een latere fase geëxporteerd worden naar een pc, wat rapportage vereenvoudigt.

 

 

Alle voordelen van digitalisering

 

Optioneel is de inbouw van een GPS-module, waardoor de coördinaten van iedere proef geregistreerd worden. De exacte locatie van iedere proef is op die manier raadpleegbaar op een kaart in Google Maps.

 

“Zo is achteraf geen discussie mogelijk over welke proeven al dan niet zijn uitgevoerd”, zegt Fiona De Smet. “De resultaten zijn tevens te raadplegen op een smartphone of tablet en kunnen via applicaties naar de opdrachtgever of naar het eigen kantoor gestuurd worden, zodat meteen verder met de resultaten aan de slag kan worden gegaan.”

 

Gebruikvriendelijk

 

Gebruiksgemak staat bij het dynamisch plaatproeftoestel voorop.
 

 • Compact
  Het compacte apparaat is gemakkelijk te manipuleren en er is slechts één operator nodig om het te bedienen. Gezien de beperkte ruimte die het toestel inneemt, zijn proeven op moeilijk bereikbare plaatsen toch mogelijk.
   
 • Accuraat & intuïtief
  De resultaten kan je onmiddellijk aflezen op het display en zijn zeer accuraat. De menunavigatie is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, zelfs zonder voorkennis. Om de test uit te voeren, hoeven gebruikers simpelweg de instructies op het display te volgen.
   
 • Tijdsbesparend
  “De efficiëntie van ons apparaat werkt snelle beslissingen om verder te kunnen werken op de werf in de hand. Aannemers besparen op die manier tijd en geld en het bevordert de kwaliteit van hun werk”, aldus Fiona De Smet. Na een korte opleiding door de experten van Lasertopo, kan iedereen ermee aan de slag.

 

Opgenomen in standaardbestek

 

Het dynamisch plaatproeftoestel is sinds halfweg 2020 opgenomen in het standaardbestek 250 voor de uitvoering van openbare wegenwerken.

 

“Dat was voordien niet het geval. Het gevolg is dat elke aannemer die in het kader van een overheidsopdracht wegenwerken uitvoert, sindsdien genoopt is tot de aankoop van een dynamisch plaatproeftoestel ofwel beroep dient te doen op een labo dat over een dergelijk toestel beschikt”, legt Fiona De Smet uit. “Het hoeft niet te verbazen dat heel wat aannemers vragende partij zijn aangezien het een zeer gebruiksvriendelijk toestel betreft.”