Zoekresultaten

Tijdwinst boeken op de werf: ontdek de heilige graal voor industriebouw

14.02.22

Relevante producten

Deel op

Tijdwinst boeken op de werf: ontdek de heilige graal voor industriebouw

Industriebouw gaat in sneltempo overstag voor digitale uitzetmethodes en gerobotiseerde totaalstations. Naar de redenen achter deze groeiende populariteit is het niet lang zoeken: tijdwinst. Geavanceerde meettoestellen brengen immers niet enkel een forse toename in nauwkeurigheid teweeg, ze zorgen er ook meteen voor dat giswerk, meetfouten, onduidelijke schetsen en enorme papieren plannen definitief in de prullenbak kunnen.

 

 

The future (of construction) is now!

 

Het gebruik van de rolmeter, het notaboekje, het schietlood en het krijt in de industriebouw lijkt tanende. Het einde van een tijdperk? Wellicht, al komt er veel voor in de plaats. Assen verleggen, ankers uitzetten, betonsokkels markeren, plannen digitaal overhevelen, updaten van diezelfde bouwplannen zonder het risico op verwarring,... Dit alles verloopt steeds vaker digitaal. Een van de belangrijkste codewoorden in deze trend, is Building Information Modelling, ofwel: BIM, wat toelaat om een project al tijdens de voorbereidingsfase tot in de kleinste details digitaal uit te werken.

 

Om deze trend te ondersteunen, maar er tegelijk voor te zorgen dat bouwbedrijven zich kunnen focussen op de essentie - bouwen -, zijn de juiste partnerships vitaal. Wie (kracht)metingen niet schuwt, komt zo al snel uit bij Lasertopo. De firma uit Herzele heeft niet enkel de meest geavanceerde meettoestellen in het aanbod - voor verkoop of verhuur -, anders dan andere aanbieders beschikt Lasertopo ook over voldoende en vooral ook technisch onderlegde specialisten die bouwbedrijven kunnen ondersteunen met raad en daad.

 

Want ook dat wordt de toekomst: zich verder specialiseren in een vak, bv. industriebouw, en wat de ondersteuning betreft kunnen rekenen op betrouwbare partners. En dan komt Lasertopo al snel in het verhaal!