Tuinaannemerij steeds technischer, maar ook zonder achtergrond in landmeetkunde kan je er digitaal meten

05.02.23

Deel op

Tuinaannemerij steeds technischer, maar ook zonder achtergrond in landmeetkunde kan je er digitaal meten

Waar meten tot voor kort een heikel klusje voor specialisten was, stellen fabrikanten zoals Leica Geosystems alles in het werk om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Het heeft immers geen enkele zin om toestellen op de markt te brengen waarvoor je eerst een heel boek moet doorploegen voor je aan de slag kan. Groenprofessionals zoals tuinarchitecten of -aannemers, die in deze periode sowieso al om tijd verlegen zitten, zijn daarom stevig gebaat bij gebruiksvriendelijke hellingslasers die meer autonomie en productiviteit toelaten bij hun realisaties. En een partner zoals Lasertopo natuurlijk, die alles in het werk stelt om je zo snel mogelijk op weg te zetten naar efficIënt gedigitaliseerd meten.

 

 

Leica Rugby CLX700

 

Al jaren vormt de Leica Rugby 880 bij Lasertopo een van de hardrunners. Naar de redenen achter dit succes, is het niet lang zoeken. “Waar je voorheen, bij de vorige generatie hellingslasers de hellingen nog manueel moest gaan invoeren, deed de Rugby 880 dit sinds z’n introductie zelf, via de bijbehorende ontvanger”, vertelt Fiona De Smet, zaakvoerster bij Lasertopo. Het hoeft dan ook helemaal niet te verwonderen dat bv. spoorbedrijven en wegenbouwers al snel overstag gingen voor de technologie, maar ook tuinprofessionals kunnen zeker profiteren van de voordelen. "Het is immers heel eenvoudig om de helling van een terrein te bepalen, om daar je tuinontwerp op te baseren zonder dat je daar nog urenlang moet voor gaan opmeten. De opvolger van die iconische hellingslaser, de Leica Rugby CLX700, kan dan een investering vormen die zich moeiteloos terugbetaalt."

 

Ontdek de meettoestellen die het je gemakkelijker maken

 

 

Wegwijs in het toestel op maat van jouw activiteiten

 

Bij Lasertopo waakt men erover dat, wie een toestel aankoopt of huurt, dit ook onmiddellijk en op de juiste manier kan toepassen op de werf: “Het gaat om waardevolle apparatuur, dus een degelijke opleiding en service zijn voor ons én onze klanten van groot belang, ongeacht de sector waarin ze werkzaam zijn. Na de aankoop van alle totaalstations of meetapparatuur, gaande van de klassieke lasertoestellen en kabeldetectie naar totaalstations en GPS, staan onze eigen landmeters en adviseurs hen dan ook vrijblijvend bij met demo’s en opleidingen."

 

"In de piekperiodes komt die beroepscategorie sowieso veel tijd tekort, en daar proberen wij hen tegemoet te komen. Een eigen servicecenter en onze bereikbaarheid (23 op 24 uur) maakt dat we onze klanten op de meest efficiënte manier kunnen helpen.“

 

Lasertopo is er voor je, ook tijdens het bouwverlof

 

90% van de toestellen die bij Lasertopo worden aangekocht, komen jaarlijks opnieuw binnen voor onderhoud of kalibratie. Ook tijdens de kerst- en zomervakantie is het Lasertopo-team volop aan het werk, zowel voor de eigen merken als voor toestellen die niet bij Lasertopo werden aangekocht. “Aan de start van het verlof pikken we de toestellen op bij klanten, waarna we ze nog voor de eerste werkdag netjes weer terugbrengen. En dat over heel België.”