Zoekresultaten

Voor iedere schrijnwerker/interieurbouwer een 3D-scanner

Voor iedere schrijnwerker/interieurbouwer een 3D-scanner

Er is een 3D-scanner voor iedere bouwprofessional, of het nu gaat om een eenmanszaak of grote bedrijven met een legertje vaklieden ter beschikking.

 

 

Als opstapje naar integraal 3D-scannen weet vooral de populaire Leica 3D Disto te bekoren, ook al is het toestel al lang geen nieuwkomer meer. Maar de reputatie dat het revolutionaire toestel in z’n bestaan wist te verwerven, is in de praktijk, voor onder meer keukenbouwers, een eerste introductie, om nadien te evolueren naar 3D-scanners zoals bv. de compacte Leica BLK360 of de krachtige RTC360.

 

 

Ondanks z’n geringe grootte en gewicht is de BLK360-laserscanner in staat om grootse meetprestaties te leveren. Waar de eerste generatie je als interieurbouwer met 360.000 meetpunten per seconde toeliet om binnen de 3 minuten een volledige ruimte op te meten, haal je met de tweede generatie (gelanceerd in de zomer van 2022) hetzelfde resultaat in minder dan 20 seconden, dankzij de indrukwekkend 680.000 meetpunten per seconde. Probeer dat maar eens manueel te evenaren!

 

"Er is een 3D-scanner voor iedere bouwprofessional, of het nu gaat om een eenmanszaak of eerder grote bedrijven."

 

Met 2 miljoen punten per seconde is de RTC360 dan weer in staat om razendsnel complexe meetobjecten (of omgevingen) vast te leggen. Vijf individuele camera’s zorgen ervoor dat, wanneer je het toestel verplaatst voor een volgende scan, de punten uit de voorgaande meting worden herkend, en ook de positie van het meettoestel met de grootste nauwkeurigheid wordt gelogd.