Zoekresultaten

Wie de voorkeur heeft voor huren, zal het zeker niet bekopen

08.01.24

Relevante producten

Deel op

Wie de voorkeur heeft voor huren, zal het zeker niet bekopen

Door een woning te huren, kan je je niet verzekeren van een aantrekkelijke doorverkoopwaarde, en scoor je ook geen belastingsvoordeel door fiscale aftrek. Er hangt - zeker bij vastgoed - een negatieve lading vast aan het concept ‘huren’, al is nuance toch zeker wel aangewezen. Er zijn immers wel degelijk situaties waarbij de voordelen van huren die van kopen zullen overstijgen. En net als bij vastgoed, is dat ook het geval inzake professionele gereedschappen zoals meettoestellen, waar huur en leasing aan een fikse opmars bezig zijn.

 

 

1. Starter of niet?

Voor starters die nog weinig tot geen investeringsbudget voorhanden hebben, kan huren zéker een optie zijn. Door zo’n state-of-the-art meettoestel te huren, zal je immers zonder grote investeringskost bepaalde opdrachtgevers voor jou kunnen winnen. En dat is dan weer goed nieuws voor de continuïteit en de toekomst van jouw onderneming! Qua activiteiten is er voor Lasertopo geen bepaald ‘huur-profiel’, wel integendeel.

 

Ièdereen kan er terecht voor zijn of haar meettoestellen. De toepassingsgebieden zijn breed: wegeniswerken, industriebouw, woningbouw, tuinaanleg, schrijnwerk, grondwerken en openbare diensten. Zo kunnen iedere bouwprofessional gerust bij Lasertopo terecht voor de correcte apparatuur, afgestemd op hun specifieke behoeftes.

 

 

2. Gebruiksfrequentie

Gebruiksfrequentie is het tweede criterium waarmee je duidelijkheid kan verwerven in wat voor jou de beste oplossing zal vormen. Voor apparaten die je op dagelijkse basis gebruikt, is kopen wellicht de enige juiste keuze.

 

"Een bepaald toestel slechts nodig voor één enkele klus? Dan is huren wellicht de betere optie!"

 

Echter, heb je een bepaald apparaat slechts nodig voor één bepaalde klus, dan moet je de afweging maken of huur geen betere optie is. Zoniet dreigt zo’n hoogtechnologisch meettoestel werkloos te liggen bestoffen, eens de job waarvoor dat toestel werd aangekocht voltooid is. Zonde toch?

 

Bovendien kan je bij een Lasertopo-meettoestel de gebruiksduur volledig bepalen in relatie met de duurtijd van een klus. Enkele dagen, een week of langer? Geen probleem! Je betaalt enkel voor de periode waarin je de toestellen nodig hebt.

 

 

3. Kalibratie en keuring

Lasertopo gaat vér in service, ongeacht of je de eigenaar of huurder bent van een meettoestel. De meetnauwkeurigheid van een toestel moet àltijd ultraprecies zijn, en dus wordt geen onderscheid gemaakt in hoe Lasertopo voorziet in onderhoud bij huren of kopen. Voor iedere verhuurbeurt wordt alles daarom opnieuw gekalibreerd en gekeurd.

 

Nood aan een kalibratie? Hier vraag je die aan!

 

"Voor iedere verhuurbeurt wordt ieder toestel opnieuw gekalibreerd en gekeurd."

 

4. Flexibiliteit. Flexibiliteit. Flexibiliteit!

Bij Lasertopo staat service voorop, niet alleen bij aankoop, maar dus ook bij de verhuur van toestellen. Zo kan Lasertopo voorzien in de levering en afhaling van gehuurde toestellen, en dit in heel België. Bovendien bieden de Lasertopo-adviseurs ook demo’s en opleidingen aan, zodat je als bouwprofessional exact weet hoe je met het gehuurde toestel aan de slag moet. En zijn er dan nog vragen, dan kan je altijd opnieuw bij hen terecht!

 

 

Conclusie

 

  • Als huurder heb je weinig of geen grote investeringskosten.
  • Je betaalt enkel tijdens het gebruik, en bijvoorbeeld niet wanneer het toestel in onbruik is, zoals tijdens verlofperiodes.
  • Je verzekert je altijd van de nieuwste toestellen en technologieën.
  • De toestellen worden geleverd en afgehaald.
  • Je krijgt er nog een opleiding bij!
  • Try & Buy: je probeert een toestel uit, en raak je overtuigd, dan is kopen nog steeds een optie!