Zoekresultaten

B-Line kiest voor Lasertopo én Robot 70 meettoestel van Leica

06.12.21

Relevante producten

Deel op

B-Line kiest voor Lasertopo én Robot 70 meettoestel van Leica

Superkrachtig meettoestel, ongeziene klantenservice

 

B-Line Metaalconstructies ontwerpt, produceert en plaatst constructies in metaal, roestvrij staal en aluminium. Voor alle metingen gebruiken ze sinds het najaar van 2020 een gerobotiseerd meettoestel van Leica Geosystems, geleverd door Lasertopo. “Het is een fantastisch toestel waarmee we veel tijd besparen en heel precies kunnen werken, zonder kans op menselijke fouten. De begeleiding die we van Lasertopo krijgen, is ongezien.”

 

 

De Brielpoortbrug in Deinze, acht pontons in de haven van Antwerpen, geleide-werken aan de sluis in Sint-Baafs-Vijve en leuningen in enkele badsteden en in Brugge. Het zijn maar enkele projecten van B-Line Metaalconstructies. Een half jaar geleden ruilde het bedrijf zijn manuele meettoestel in voor een geautomatiseerd totaalstation van Lasertopo.

 

Werfleider Dries Balloey: “Het is best een investering, maar het toestel verdient zichzelf op termijn terug. Kleine, menselijke meetfouten die grote gevolgen kunnen hebben, krijgen met dit toestel geen kans.”

 

Intuïtieve bediening, eindeloze mogelijkheden

 

Sommige metingen zijn te complex of te groot om manueel uit te voeren. Daarvoor heb je een totaalstation nodig. Richt je de laser van het meettoestel op bepaalde punten? Dan krijg je telkens de driedimensionale coördinaten. Van die gegevens maak je op je computer een exact ontwerp.

 

Dries Balloey: “Neem bijvoorbeeld een leuning op een betonnen balk. Voor de plaatsing van die leuning moet je rekening houden met obstakels, hoogteverschillen, voegen enzovoort. Met een totaalstation is dat kinderspel om alles correct op te meten.”

 

 

“De Robot 70 is enorm krachtig en veelzijdig. Zelfs al sta je op grote afstand, dan nog krijg je de exacte coördinaten. De tablet bij het toestel heeft een internetverbinding. Ik stuur de metingen dus meteen door via e-mail of zet ze in onze systemen, zodat mijn collega’s al kunnen starten met het ontwerp. Zo kunnen we nog sneller schakelen, en dat is in de bouwsector meer en meer nodig. Via TeamViewer kan Lasertopo mijn scherm overnemen en laten zien hoe iets werkt. Je hoeft ook geen landmeter te zijn om ermee te werken. Het menu is heel intuïtief. We hebben het nu negen maanden en ik ben nog altijd onder de indruk van wat het ding allemaal kan. Terwijl er vroeger soms twee mensen nodig waren voor de opmetingen, doen we dat nu alleen, in een veel kortere tijd en een stuk nauwkeuriger!”

 

 

Begeleiding door gecertificeerde landmeters

 

Leverancier Lasertopo uit Herzele is specialist in hoogtechnologische meet- en testapparatuur: lasers, gps-toestellen, totaalstations en 3D-laserscanners. Hun adviseurs zijn gecertificeerde landmeters. Ze maken je wegwijs in alle meettoestellen en hun mogelijkheden.

 

Dries Balloey: “Bij veel bedrijven heb je het gevoel dat de samenwerking stopt wanneer je het product in handen hebt. Bij Lasertopo begint het dan pas. Ik ken geen enkel bedrijf dat zo’n uitgebreide service biedt. En dat begon al bij onze zoektocht. We hadden twee bedrijven gevraagd om hun producten te komen voorstellen. Het ene kwam op de proppen met brochures, maar de mensen van Lasertopo hadden het meettoestel mee en gingen geen enkele vraag uit de weg. Twee uur lang hebben we rondgelopen om alles uit te testen. De beslissing was dus snel gemaakt.”

 

 

“Ik heb nog maandelijks contact met Lasertopo – Jochen is onze contactpersoon. Als ik met een complex project start, contacteer ik hem. Dan stuur ik de plannen door en denkt hij mee. Ik bel hem ook meteen als ik twijfel tijdens het meten. En ik stuur al eens een toffe foto van onze projecten door. Bij de levering van het toestel heeft hij een uitgebreide demonstratie gegeven. En binnenkort komt hij nog eens mee naar een werf om extra uitleg te geven. Zo benutten we het volledige potentieel van het toestel.”