Zoekresultaten

Het belang van een goed werkende tandem: Mathieu Gijbels & Lasertopo

09.07.21

Deel op

Het belang van een goed werkende tandem: Mathieu Gijbels & Lasertopo

Om alle werkzaamheden in de context van een bouwproject zo vlot mogelijk te stroomlijnen, valt het belang van een goede verstandhouding met (de juiste) leveranciers nauwelijks te onderschatten. Voor de levering van totaalstations en andere meetapparatuur – onontbeerlijk voor de activiteiten van een modern bouwbedrijf - vond de Limburgse firma Mathieu Gijbels jaren geleden een betrouwbare partner in meetspecialist Lasertopo. Op vandaag staat het partnership nog steeds als een huis. Of beter: als een kantoorgebouw of magazijn! De redenen hierachter blijken van velerlei aard, zo leert een gesprek met Bert Noukens, magazijnverantwoordelijke bij Mathieu Gijbels.

 

Grenzeloze groei

Met een geschiedenis die intussen ruim een halve eeuw teruggaat – de firma werd in 1969 opgericht in het Limburgse Ellikom -, kan bouwspecialist Mathieu Gijbels bezwaarlijk worden aanzien als new kid on the block. De talloze realisaties maken dat het aura van de Limburgse bouwfirma, sinds 1997 gevestigd in Opglabbeek, zich intussen haast grenzeloos weet uit te strekken over het hele land, tot zelfs in Nederland, Duitsland en Luxemburg toe. Vandaag telt de onderneming, gespecialiseerd in nieuwbouw, renovatie, service & onderhoud,en projectontwikkelingsbegeleiding maar liefst 320 medewerkers, met 45 teams op de werven en verder projectleiders, calculators, ingenieurs en gespecialiseerde ondersteunende diensten die bijdragen aan een vlot verlopen bouwproject.

 

Verbazing ruilt plaats voor vertrouwen

“Toen Lasertopo hier jaren geleden voor het eerst langskwam, was ik in eerste instantie vooral verbaasd”, steekt Bert Noukens, aankoop- en voorraadbeheerder bij de bouwspecialist, van wal. “Een Oost-Vlaams bedrijf dat zich niet de moeite bespaarde om tot in het verre Limburg bij ons langs te komen? Al snel zou die initiële verbazing echter ongegrond blijken, want de vertegenwoordigster wist ons stevig te overtuigen. En met recht en rede overigens”, blikt Bert Noukens terug, “want door hun professionaliteit werken we sindsdien enkel nog met Lasertopo samen voor de levering van onze meettoestellen.”

 

 

Diverse beweegredenen

De specialiteit van Lasertopo is naar eigen zeggen merkbaar in alle aspecten van de samenwerking, meent Bert Noukens, die deze ervaringen ook perfect weet te kaderen:

 

1. Diepgaande kennis van zaken

Meetapparatuur is dé kernactiviteit voor Lasertopo, en die 35 jaar aan opgebouwde expertise inzake professionele laserapparatuur, dat voel je. Ongeacht of het om huren of kopen gaat, Lasertopo weet altijd net die apparatuur aan te reiken die niet enkel uitblinkt door state-of-the-art technologie, maar vooral ook door z’n gebruikscomfort. Dat is wat ons in de eerste plaats aantrok.”

 

2. Uitstekende service

Een tweede, misschien nog belangrijkere reden achter de succesvolle samenwerking, schuilt in de opvolging van klanten waarin de Oost-Vlaamse meetspecialist uitblinkt. “Meetapparatuur moet op geregelde tijdstippen worden bijgewerkt en geijkt om een correcte output te kunnen garanderen."
 


"Lasertopo haalt 2 keer per jaar alle meettoestellen op voor kalibratie en updates."

 


"En mocht bij die controle blijken dat er problemen zijn aan een toestel, dan voorziet Lasertopo onmiddellijk in eenzelfde of een vergelijkbaar toestel, waardoor de werkzaamheden niet in het gedrang komen. Kortom: een perfecte vorm van dienstverlening die we écht enorm op prijs stellen.”

 

3. Nauw contact en opvolging

De opvolging is ongezien, niet enkel voor het vervangen van toestellen, maar ook in het verstrekken van opleiding, zo meent Bert Noukens. “Hoewel de toestellen van Lasertopo altijd eenvoudig in gebruik zijn, kunnen we – in het zeldzame geval dat er dan wél iets minder duidelijk is – altijd rekenen op een specialist die ons wegwijs kan maken in het gebruik van het toestel.”

 

Net daar schuilt het onderscheidend vermogen van Lasertopo, ondervindt de aankoop- en magazijnverantwoordelijke. “Lasertopo beantwoordt niet enkel iedere productgerelateerde vraag, maar biedt ook heel specifieke ondersteuning op locatie indien nodig. Voor ons vormt de samenwerking écht een partnership waarop we kunnen bouwen!”

 

 

Onmetelijk grote meerwaarde

 

Het forse aantal van intussen 60 meettoestellen is misschien wel de beste illustratie van het wederzijdse vertrouwen. “Hoewel de kwaliteit van de toestellen voor zich spreekt, is het vooral de expertise die Lasertopo over deze producten bezit, en de dienst na verkoop die geen gelijke kennen. De meerwaarde daarvan voor een bouwonderneming als Mathieu Gijbels is onmetelijk groot!”, besluit Bert Noukens.

 

Meer weten over de Lasertopo-flow?

 

Op de hoogte blijven over nieuws binnen jouw sector?