Zoekresultaten

Leica BLK2FLY: laserscanning neemt letterlijk een hoge vlucht!

14.03.22

Relevante producten

Deel op

Leica BLK2FLY: laserscanning neemt letterlijk een hoge vlucht!

Dat laserscanning aan een opmars is, dat kon je zeker al vaststellen, niet het minste via de Lasertopo-blogpagina die je graag op de hoogte houdt. Voor eens mag je dit ook letterlijk nemen, want met de BLK2FLY stellen we je graag de eerste autonoom vliegende laserscanner voor! De voordelen van laserscanning waren er al naar, met onder meer detailmetingen zonder dat daar al te veel loon- of andere kosten moeten aan opgaan, maar met deze innovatie neemt de technologie (nog maar eens) een hoge vlucht!

 

 

Stijg boven jezelf uit!

 

In het veld bemoeilijken terreincondities niet zelden de metingen van gebouwen, objecten of terreinen. Robothond Spot, met z’n RTC360 3D-scanner op de rug, stelden we al aan je voor. Met de BLK2FLY kan je als professional in de bouw, aannemerij of grondwerker echter meteen boven je uitstijgen. Met een paar simpele tikken op de tablet laat je de BLK-scanner, eigenlijk een BLK2GO die verankerd zit op een drone, opstijgen, waarop die autonoom gevels of daken van gebouwen gaat scannen om hier via 3D-puntenwolken in alle richtingen een digital twin van te creëren. En die scandata kan je heel eenvoudig uploaden naar collega’s via uw favoriete software, of migreren naar Leica Cyclone REGISTER 360 voor scan-naar-BIM-workflows.

 

 

Waarom een autonoom vliegende laserscanner?

 

Loonkosten en deadlines staan onder druk, daar hoeven we niet om te liegen. Voor het scannen van daken kan een drone dus een handig hulpmiddel zijn, waarmee je heel wat tijd wint. Met de BLK2FLY doe je die scans voortaan zelf, zonder dat hier drone ervaring voor vereist is. Je hoeft enkel een gebied te selecteren in de BLK2FLY Live-app, waarna het meettoestel zelf de meest optimale én veilige vliegroute creëert. Al blijft ook handmatig besturen een mogelijkheid.